Heiligdomsvaart 2018

Een keer in de zeven jaar wordt in Maastricht de Heiligdomsvaart gehouden: een religieus en cultureel evenement rondom de herdenking van Sint Servatius, de patroonheilige van Maastricht.    In 2018 vond dit plaats van 24 mei tot en met 3 juni.

Op de twee zondagen in deze periode, 27 mei en 3 juni, vonden de grote “ommegangen” plaats: een soort processie waarin taferelen worden uitgebeeld uit de religieuze geschiedenis en relieken worden getoond.

Het thema van dit jaar was “Doe goed en zie niet om”

MGS mocht weer collecteren, voorafgaand aan de ommegangen. De collectanten waren enthousiast en hebben een mooie opbrengst bijeen weten te brengen. Deze is voor de helft bestemd voor de organisatie van de Heiligdomsvaart en voor de helft voor de activiteiten die we voor onze gehandicapten organiseren.

de collectanten van 27 mei
de collectanten van 3 juni

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *