Brief van de gemeente

We hebben op 19 oktober een brief van de gemeente ontvangen met de volgende inhoud:

Beste bestuurder, vrijwilliger,

“Het doet pijn, maar het is de enige manier.” Met die woorden kondigde premier
Rutte dinsdagavond nieuwe, verscherpte maatregelen af in de strijd tegen de coronapandemie.
Wij kunnen ons voorstellen dat ze tot grote zorgen bij uw vereniging
of stichting leiden. Ook dat er gevoelens van boosheid zijn. De gevolgen van de
gedeeltelijke lockdown, zoals het kabinet de nieuwe situatie noemt, zullen u immers
hard raken. Een volledig overzicht van de maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl.
Als college van Burgemeester en Wethouders hechten wij eraan te benadrukken dat de noodzaak tot dit pakket maatregelen niet aan u te wijten is.
Want de Maastrichtse verenigingen en stichtingen, of ze nu actief zijn in de sport dan wel de cultuur, hebben het afgelopen jaar bewezen over een groot verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken. U hebt coöperatief en positief meegewerkt om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarvoor hebt u zelfs offers gebracht, zoals het volledig stoppen zetten van de activiteiten. Nogmaals, grote hulde daarvoor.

Des te pijnlijker is het dat u opnieuw offers moet brengen, nu het virus aan een tweede opmars bezig is. Dat voelt als oneerlijk, maar dat is het niet. Het meest effectief is nu eenmaal het beperken van het sociale verkeer tot het meest noodzakelijke. De urgentie is hoog, omdat de situatie in Nederland de verkeerde kant op gaat. “De feiten liegen niet. De hamer waarmee we het virus moeten platslaan, moet groot genoeg zijn om dat nu echt te bereiken”, aldus de premier dinsdagavond.

Weet dat het stadsbestuur en de hele stad Maastricht oprecht met u meeleeft. We stonden afgelopen jaar schouder aan schouder. De verbondenheid was groot. Op allerlei manieren is er samengewerkt tussen de verenigingen, ondernemers, vrijwilligers en de gemeente. Er zijn nieuwe ideeën gelanceerd, acties gevoerd en creatieve oplossingen bedacht.

We hopen de komende weken met hetzelfde elan te kunnen samenwerken. Om ook nu in alle
saamhorigheid deze moeilijke periode door te komen. Maastricht staat voor u klaar.

Met vriendelijke groet,
Burgemeester en Wethouders van Maastricht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *