Enthousiast over zit-tafelvoetbal toernooi Rodahal Kerkrade

Sinds februari van dit jaar heeft MGS de beschikking over een gloednieuwe zit-voetbaltafel. Die is aangekocht via crowdfunding op initiatief van de stichting van Mat Kousen. Mat heeft jarenlang op Europees niveau tafelvoetbal gespeeld. Nu spant hij zich in om door middel van tafelvoetbal jong en oud samen te brengen en samen te laten bewegen.

    

Op zaterdag 8 april heeft hij een groot toernooi georganiseerd voor jongeren en ouderen in de Rodahal in Kerkrade. Daar werd zowel staand als zittend tafelvoetbal gespeeld. Er deden ouderen mee uit verzorgingshuizen uit de regio en kinderen van scholen uit Limburg en de Duitse grensstreek; ook van scholen voor speciaal onderwijs.

Het MGS-team is samen met het team van verzorgingshuis Scharwyerveld uit Maastricht afgereisd naar Kerkrade. Er werd fanatiek gespeeld! Beide organisaties vielen in de prijzen.

                   

De burgemeester van Kerkrade, Jos Som, benadrukte het belang van dit gezamenlijk sporten en speelde zelf ook een potje zit-tafelvoetbal, tegen Veerle en Corry. Doordat Angelique onze mascotte op de tafel vasthield, hebben we gewonnen…!

Voortaan zal deze nieuwe sport elke woensdagavond te beoefenen zijn in ons ontmoetingscentrum. Met Scharwyerveld staan ook nog enkele toernooitjes op het programma. We hebben de smaak te pakken….

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *